top of page

FOLLOW ME:

Er zijn nog geen tags.

SEARCH BY TAGS: 

RECENT POSTS: 

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Familie Flodder op het veld

Als we met ze alle samen zijn, zijn we vooral luid. We schreeuwen wat af tijdens een wedstrijd. "Kom op!", "Rennen!", "Ga staan!", "Goal!". Vanaf het begin tot het eind zijn we aanwezig voor onze jongens, de F7 van K.R.S.V Vredenburch. Het Team bestaat uit acht leuke jongens. De meeste spelen al samen in een team vanaf hun zesde. Ze hebben een goede band samen en voelen elkaar goed aan. Inmiddels zijn we een familie (flodder) op het veld. Het is prachtig om te zien hoe deze jongens samen groot en beter worden.

(warm lopen voor de wedstrijd)

Tot nu toe hebben we twaalf wedstrijden gewonnen, één verloren en één gelijk gespeeld. Er moeten nu nog vier wedstrijden gespeeld worden. Dit seizoen kunnen de jongens kampioen worden. Dit maakt de jongens en de ouders nog fanatieker. We willen allemaal maar een ding de overwinning binnen halen. Als we de aankomende wedstrijd goed spelen en winnen dan mogen de jongens zich kampioenen noemen. Hoe vet is dat!

De zonnetje schijnt en het is prachtig weer om te voetballen. Voordat ze gaan beginnen komen de jongens eerst bij de trainers. "Jongens we gaan dit doen". "We moeten winnen, we zijn sterk en beter". Iedereen

krijgt te horen waar hij moet gaan staan. Nog en kleine opwarming en dan is het tijd de wedstrijd gaat beginnen. Het is een moeilijke start. De tegenstanders (Leidschenveen) waren sterk begonnen. Ze waren net als onze jongens niet van plan om te verliezen. Leidschenveen had goed balbezit en legde goed druk op onze jongens. De eerste helft werd er veel aan onze kant gespeeld. Het eerste doelpunt viel en die was niet voor ons. Leidschenveen stond voor met 0-1. De ouders van ons team (90% moeders) kregen bijna een hartaanval. Het scheelde steeds maar een paar centimeters of er zou een tegen doelpunt gemaakt worden. We hebben volgens mij wel vijf keer een bijna hartaanval gehad.

Na het eerste doelpunt ben ik gestopt met foto's maken. Met zo een zwak hart kan ik geen normale foto's maken. Dat begrijpt iedereen natuurlijk. Stress en foto's maken leverd weinig goeds op.

Terug naar de wedstrijd. Ondanks het feit dat Leidschenveen sterk was hebben onze jongens wel kansen gehad. Helaas werd er alleen niet gescoorde. Na een klein meningsverschil tussen de scheids en de trainer (alles is heel netjes gebleven. Niet gelijk uitgaan van Flodder gedrag) en een kleine blessure zat de eerste helft erop. Eindstand 0-1 voor Leidschenveen.

We gaan de rust in. Wij ouders hebben even stresspauze. Wat is het een mooie maar ook een stressvolle wedstrijd. Onze harten kunnen even bijkomen. De jongens... de jongens krijgen wat te drinken en een strenge peptalk. "Als je mannetje gaat plassen, GA JE MEE PLASSEN". Als je mannetje in de sloot springt, SPRING JE OOK". Daar gaat het geplande taart moment. Onze jongens is taart beloofd na afloop van de wedstrijd. Alleen als ze de wedstrijd zouden winnen (ook al ze niet zouden winnen maar dat blijft even tussen jou en mij.).

De tweede helft begint gelijk anders. Onze jongens zijn inmiddels wakker geworden. Er was weer controle op het veld (En ik had weer controle over mijn camera). Ook vanaf onze kant werd de druk nu opgevoerd. Het duurde niet lang voordat het eerste doelpunt van onze jongens erin zat. 1-1. Je mag best nog even achteraf mee juichen. Wij (90% moeders) gingen in ieder geval uit ons dak. gelijkspel is niet winnen maar beter dan verliezen.

De jongens van Leidschenveen bleven terug vechten en goed verdedigen. Ze hebben het onze jongens niet gemakkelijk gemaakt en zeker niet cadeau gegeven. Maar de F7 van Vredenburch was niet van plan om met gelijk spel het veld te verlaten. Het werd 2-1, 3-1 en tot slot de 4-1. Ze hebben een mooie wedstrijd gespeeld en gewonnen.

De scheids fluit af, zo komt er een eind aan de wedstrijd. Voordat iedereen naar huis gaat worden er eerst nog penalty's genomen. Dan is het echt afgelopen. We hebben gewonnen! Nou ja, onze jongens dan. Nu hoeven ze nog maar één wedstrijd te winnen en dan zijn ze kampioenen. Volgende week zaterdag kunnen we misschien wel echt een feestje bouwen. Deze overwinnen wordt in ieder geval afgesloten met een stukje welverdiende taart.

Top gedaan! Wij ouders zijn super trots op jullie!

(i.v.m Privacy zijn sommige gezichten onherkenbaar gemaakt)

- follow me -

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram Clean Grey
  • Pinterest - Grey Circle

- zoeken -

- meest recente berichten -

- volgen via email - 

Blijf geïnformeerd en krijg berichten toegestuurd.

Mis geen enkele update

Naam

E-mail

bottom of page